Hageby centrum

Hageby centrum är en stadsdel i Norrköpings kommuns södra del som byggdes under tidigt -50 och -60 tal och bostäderna är mestadels flerfamiljshus med härliga grönområden. Det finns ett bra urval av restauranger i de centrala delarna av Hageby centrum. Om man tycker om att vistas i naturen finns Vrinnieskogen med härlig natur och möjlighet att plocka svamp på höstarna en kort promenad bort. Här hittar du även Ensjön med bra badmöjligheter sommartid. Hageby har även ett ridhus, bibliotek och en fotbollsplan. Det är enkelt att ta sig in till city då kommunikationsförbindelserna med buss och spårvagn är mycket bra, det finns även gott om cykelleder och gångvägar i området.

I den centrala delen av Hageby centrum hittar du Mirum Galleria med dess stora shoppingcenter och det räknas som Östergötlands största galleria. Här finns modebutiker, livsmedel, apotek, optiker, djuraffär, veterinärklinik, böcker, skor, teknik, möbler och blir du sugen på en kopp kaffe har du ett flertal caféer att välja på. Skulle du bli hungrig efter din shoppingrunda finns ett antal restauranger med ett bra matutbud. Mirum erbjuder gratis parkering med 1500 platser för sina kunder och där kan man även ladda sin elbil via uttag på särskilt utmärkta platser på parkeringen. Det är enkelt att ta sig hit med buss och spårvagn då det ligger centralt.

Hageby centrum har bra shopping

Hageby centrum med bostäder och shoppingmöjligheter

Bor man i Hageby centrum och jobbar i Norrköping finns det bra kommunikationsmöjligheter in till city. Kör du bil kommer du snabbt ut på E22 för att ta dig in till city och Norrköpings flygplats ligger endast några minuters väg bort. Föredrar du att åka kommunalt finns det bra förbindelser med både buss och spårvagn och det tar endast några minuter in till Norrköping. Hageby består av flerfamiljshus med stora öppna grönområden, mysiga innergårdar och lekparker för barnen men också villaområden och fina radhus. Förskola, låg, mellan och högstadium för barnen, apotek och hälsocentral hittar du här och även äldreboende.